pl
Godziny otwarcia:
PT:10:00 – 18:00
PON: Zamknięte
WT: 10:00 – 18:00
ŚR: 10:00 – 18:00
CZW: 10:00 – 18:00
PT: 10:00 – 18:00
SOB: 11:00 – 18:00
ND: 11:00 – 18:00
Godziny otwarcia:
PT:10:00 – 18:00
PON: Zamknięte
WT: 10:00 – 18:00
ŚR: 10:00 – 18:00
CZW: 10:00 – 18:00
PT: 10:00 – 18:00
SOB: 11:00 – 18:00
ND: 11:00 – 18:00
pl
Godziny otwarcia:
PT: 10:00 – 18:00
PON: Zamknięte
WT: 10:00 – 18:00
ŚR: 10:00 – 18:00
CZW: 10:00 – 18:00
PT: 10:00 – 18:00
SOB: 11:00 – 18:00
ND: 11:00 – 18:00
Godziny otwarcia:
PT: 10:00 – 18:00
PON: Zamknięte
WT: 10:00 – 18:00
ŚR: 10:00 – 18:00
CZW: 10:00 – 18:00
PT: 10:00 – 18:00
SOB: 11:00 – 18:00
ND: 11:00 – 18:00
pl

Warsztaty kulinarne

Zajęcia pełne smaków, zapachów i kulinarnych odkryć.

I Od 1 listopada do 15 listopada: podpłomyki

Warsztaty kulinarne, podczas których osoby uczestniczące przygotują podpłomyki z pysznymi dodatkami! Poznają świat ziół i odkryją, jak umiejętnie wykorzystać je w kuchni. Wisienką na torcie będzie wspólna degustacja. 

II Od 15 listopada do 31 grudnia: pierniczki

Warsztaty kulinarne, podczas których osoby uczestniczące przygotują aromatyczne pierniczki! Poznają historię tego świątecznego przysmaku, tajemnice przypraw korzennych i dowiedzą się, jak wpływają one na smak i zapach. Wisienką na torcie będzie wspólna degustacja. 

W obu odsłonach zajęć, osoby uczestniczące odwiedzą wystawę „Porządek Rzeczy”, gdzie przyjrzą się dawnym narzędziom kuchennym i zastanowią się, czy któreś z nich wciąż goszczą w ich domach. To spotkanie pełne smaków, zapachów i ciekawych kulinarnych odkryć.

Grupa docelowa: szkoła podstawowa, klasa 0-3

Czas trwania: 120 minut

Cena:

575 PLN (dla grupy do 20 uczniów i maks. 4* opiekunów)

* liczba ta nie dotyczy asystentów osób z niepełnosprawnością oraz nauczycieli wspomagających

Lista lekcji