Zajęcia pełne smaków, zapachów i kulinarnych odkryć.
I Od 1 listopada do 15 listopada: podpłomyki
Warsztaty kulinarne, podczas których osoby uczestniczące przygotują podpłomyki z pysznymi dodatkami! Poznają świat ziół i odkryją, jak umiejętnie wykorzystać je w kuchni. Wisienką na torcie będzie wspólna degustacja.
II Od 15 listopada do 31 grudnia: pierniczki
Warsztaty kulinarne, podczas których osoby uczestniczące przygotują aromatyczne pierniczki! Poznają historię tego świątecznego przysmaku, tajemnice przypraw korzennych i dowiedzą się, jak wpływają one na smak i zapach. Wisienką na torcie będzie wspólna degustacja.
W obu odsłonach zajęć, osoby uczestniczące odwiedzą wystawę „Porządek Rzeczy”, gdzie przyjrzą się dawnym narzędziom kuchennym i zastanowią się, czy któreś z nich wciąż goszczą w ich domach. To spotkanie pełne smaków, zapachów i ciekawych kulinarnych odkryć.
Grupa docelowa: szkoła podstawowa, klasa 4-6
Czas trwania: 120 minut
Cena:
575 PLN (dla grupy do 20 uczniów i maks. 4* opiekunów)
* liczba ta nie dotyczy asystentów osób z niepełnosprawnością oraz nauczycieli wspomagających