W poszukiwaniu źródeł oryginalnych smaków i obłędnych doznań kulinarnych udamy się na łąkę, gdzie znajdziemy dla Was świeże, witalne składniki.
Dzika uczta z wykorzystaniem kwiatów jadalnych to pyszna i zdrowa feeria barw, smaków i kolorów. Spotkanie poprowadzi dla Was duet Mead Ladies. Gosia i Kaja jak mało kto wiedzą, jak korzystać z dóbr natury i jak łączyć smaki dzikich roślin jadalnych. W prosty sposób stworzymy domowe menu, używając roślin, które możemy zebrać samodzielnie.
Podczas warsztatów przygotujemy:
- orzeźwiający rozpachniony chłodnik,
- kwiatowe krakersy,
- aromatyczny poncz,
- kwiatową pastę do chleba albo ziołowe dzikie pesto z dodatkiem kwiatów,
- kiszonkę z dodatkiem kwiatów.
Jesteśmy #zerowaste ? Prosimy każdego uczestnika o zabranie dwóch słoiczków na pastę i kiszonkę.
Obowiązują rezerwacje: rezerwacje@ethnomuseum.pl, 22 696 53 80 (pon.-pt. 8:00-16:00).