pl
Godziny otwarcia:
ŚR:11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB: 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
Godziny otwarcia:
ŚR:11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 - 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
pl
Godziny otwarcia:
ŚR: 11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB: 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
Godziny otwarcia:
ŚR: 11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 - 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
pl
Warsztaty kulinarne
Godzina 13:30-15:00
Cena bezpłatne
24.11.2024

Kimchi. Koreańskie warsztaty kulinarne

Warsztaty, podczas których poznamy Kimjang – tradycję wspólnego przyrządzania kimchi.

DLA KOGO?

Wydarzenie dla osób dorosłych.

DOSTĘPNOŚĆ

Więcej informacji: dostepnosc@ethnomuseum.pl; tel. 502 955 534 (możliwość wysłania SMS).

O WYDARZENIU

Z okazji Dnia Kimchi zapraszamy na warsztaty, podczas których poznamy Kimjang – tradycję wspólnego przyrządzania kimchi. W 2013 roku Kimjang zostało wpisane na Listę reprezentatywną niematerialnego dziedzictwa kulturowego ludzkości UNESCO. Co ważne, wpis ten dotyczy nie samego kimchi jako potrawy, ale aktu wspólnego tworzenia i dzielenia się kimchi. Ta tradycja ucieleśnia uniwersalne wartości, takie jak duch dzielenia się z sąsiadami, rodzinna solidarność i poczucie wspólnoty osób należących do społeczności.

Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy najbardziej znaną i klasyczną wersję kimchi — Baechu Kimchi (kimchi z kapusty pekińskiej). W przestrzeni sali warsztatowej zobaczycie plansze przedstawiające koreańską tradycję Kimjang i kimchi.

PROWADZENIE

Katarzyna Flis

POBIERZ BEZPŁATNY BILET!