Zapraszamy na spotkanie kulinarno-filmowe inspirowane „Ucztą Babette” Karen Blixen i Gabriela Axela, jak również naszą najnowszą wystawą fotografii Remiego Uranta „Pomiędzy”. Te wyjątkowe warsztaty z pogranicza kulinariów i duchowości poprowadzi Maryla Musidłowska.
MENU
Aperitif
Lampka musującego wina i krótka zapowiedź filmu „Uczta Babette”.
Hors d’oeuvre
Projekcja filmu „Uczta Babette” w sali warsztatowej.
Danie główne
Warsztaty kulinarne, podczas których nauczymy się robić filmowe specjały Babette: bliny Demidoff, bakłażany w cieście francuskim, sałatę po francusku i suflet czekoladowy.
Owoce i sery
Wspólne nakrycie do stołu i przygotowanie przyjęcia z ugotowanych potraw.
Desery
Ucztując rozmawiamy o stanie bycia „pomiędzy” jako duchowym temacie przewijającym się przez całe nasze życie.
Prowadząca Maryla Musidłowska jest właścicielką klubokawiarni Bily Konicek oraz dziennikarką. Prowadziła program kulinarny „Spiżarnia Maryli”. Pisała felietony kulinarne w magazynie „Elle”, jak również o kuchni i wnętrzach w „InStyle” i „Olivii”.
Wydarzenie towarzyszące wystawie czasowej „Pomiędzy„. Liczba uczestników warsztatu 10-16 osób. Czas trwania: 4h. Koszt: 30 zł. Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl.
Foto: f