pl
Godziny otwarcia:
SOB: 12:00 -18:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: 11:00 - 19:00
SOB: 12:00 -18:00
ND: 12:00 -18:00
Godziny otwarcia:
SOB 12:00 – 18:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: Zamknięte
SOB 12:00 – 18:00
ND: 12:00 -18:00
pl
Godziny otwarcia:
SOB: 12:00 -18:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: 11:00 - 19:00
SOB: 12:00 -18:00
ND: 12:00 -18:00
Godziny otwarcia:
SOB 12:00 – 18:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: Zamknięte
SOB 12:00 – 18:00
ND: 12:00 -18:00
pl
warsztaty kulinarne
Godziny 11-13
Cena 30 zł
16.10.2022

Śledząc szlaki śledzia – warsztat  kulinarny

Zapraszamy na warsztat kulinarny „Śledząc szlaki śledzia” z pracownikami i pracowniczkami Państwowego Muzeum Etnograficznego, które odbędą się:

Termin: 16.10. (niedziela) g. 11– 13

Wydarzenie odbywa się w ramach festiwalu TISZ, którego organizatorem jest Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN

Zapraszamy do naszej muzealnej kuchni osoby, które chcą nauczyć się przyrządzania śledzia i jego wegańskiego odpowiednika na kilka sposobów. Śledź jest rybą wędrowną – spotkamy go w Oceanie Arktycznym, w kanale La Manche i oczywiście w wodach Morza Bałtyckiego. Na warsztatach będziemy wędrować ze śledziem przez różne kraje i receptury, bo w niejednej kuchni narodowej jest on popularnym przysmakiem.

W profesjonalnie wyposażonej kuchni Państwowego Muzeum Etnograficznego będą czekać na Was nasi pracownicy i pracowniczki, których przepisy zdobyły największe uznanie jury w naszym wewnętrznym, dorocznym konkursie na najsmaczniejszego śledzia!

Wstęp: Koszt: 30 zł.
Rezerwacje: rezerwacje@ethnomuseum.pl
Wydarzenie dla dorosłych, limit 15 miejsc.

10.12 - 31.12.2022
Wystawa

To tu, to tam