pl
Godziny otwarcia:
PT:11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB: 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
Godziny otwarcia:
PT:11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 - 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
pl
Godziny otwarcia:
PT: 11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 – 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB: 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
Godziny otwarcia:
PT: 11:00 – 19:00
PON: Zamknięte
WT: 11:00 – 19:00
ŚR: 11:00 – 19:00
CZW: 11:00 - 17:00
PT: 11:00 – 19:00
SOB 12:00 – 18:00
ND: 12:00 – 18:00
pl
warsztaty kulinarne
Godziny 11:00
Cena bezpłatne
Sala kameralna Piętro -1
18.09.2021

Warsztaty domowe kiszonki

Fermentacja tak jak gotowanie, smażenie, duszenie czy pieczenie jest sposobem obróbki produktów żywnościowych. Pierwsze historyczne wzmianki o kiszonkach sięgają 9 000 lat wstecz. Wiemy, że starożytni Rzymianie i Grecy fermentowali mleko, Chińczycy utrwalali w ten sposób warzywa, a mieszkańcy Skandynawii ryby. Podczas warsztatów uczestnicy poznają tajniki kiszenia żywności i zrobią własny słoik kiszonych warzyw.

Warsztaty bezpłatne dla dzieci w wieku 6-12 lat.
Obowiązują zapisy (wt-czw 8-15): rezerwacje@ethnomuseum.pl

Warsztaty odbywają się w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa. Program dla dorosłych znajduje się tutaj.